maanantai 20. syyskuuta 2010

Aarteita

Kaivelin koti kotoa kaapeista aarteita. Maljakko on Tamara Aladinin suunnittelema Reimari ja korurasia on Egyptistä. Pullosta ei ole tietoa, mummu on sen joskus ostanut kirpparilta ja tuonut äitille, kyljessä on tarra jossa lukee North Crystal made in Finland. Googlekaan ei tuottanut tulosta. Tuskin pullolla mitään suurta arvoa on, mutta kaunis se on kuitenkin.

8 kommenttia:

 1. Värillinen lasi on niin kaunista, upeita aarteita. Ihanaa että ovat säilyneet.

  VastaaPoista
 2. Olenkin miettinyt onko oma maljakkoni Tamara Aladinin suunnittelema, ja onhan se! Sama maljakko löytyy itseltäni, googletuksen jälkeen löysin samanvärisenkin: http://3.bp.blogspot.com/_NLhZR4sEFFc/SO9Q6WM4IsI/AAAAAAAAAbQ/MZXtvAEHORA/s320/Riihim%C3%A4en+lasi+Tamara++Aladin++Reimari.jpg

  VastaaPoista
 3. Selailin blogiasi ja huomasin tämän pulloasian ja satun tietämään siitä jotain:
  Se on Riihimäen Lasin tuotantoa, sarjan nimi on Nina ja suunnittelija Eero Rislakki. Sarjaan kuuluu myös pyöreä jälkiruohakulho + pikkukulhot sekä neliskanttinen kulho. Näitä pulloja kaupitellaan usein Mäntyharjun Lasitehtaan tuotteina (Huuto.net), Rislakki suunnitteli käsittääkseni sinnekin, mutta tämä pullosi on Riihimäkeä. Mäntyharjun Lasi yhdistyi jossain välisssä Riihimäkeen, joten sekaannuksia tulee siksikin. Kaunis pullo ja kaunis lila sävy.

  Myös Aladinin Reimari on kaunis, olen jonkinsortin Aladin-fani :)

  VastaaPoista
 4. Pauliinalotta: Kiitos hirveästi tiedosta! Hienoa, kun tuli selvyys tähänkin asiaan :) Ei tule sitten ainakaan heitettyä sitä ihan noin vain menemään, kun tietää että se ei ole ihan massatuotantoa.

  VastaaPoista
 5. Ja juurikin toiste päin tuo tieto. Eli kyllä näitä tehtiin juurikin Mäntyharjun Lasin aikana. Erkki Rislakki oli Mäntyharjun lasin yksi suunnittelijoista ja kun tehdas paloi, osti Riihimäki Mäntyharjun lasin tuotannon. Ja tämä on kyllä nyt fakta =)

  VastaaPoista
 6. Tässä vielä esimerkki:
  http://www.astiataivas.fi/tuotteet.html?id=22/1685

  Itse kerään Mäntyharjun lasia, ei kovin kallista mutta *ah* niin kaunista !

  VastaaPoista