maanantai 7. maaliskuuta 2011

Purkitettu/ jarredSunnuntaina kävin anoppilan aarreaitassa taas tekemässä löytöjä. Mukaan lähti neljä Riihimäen vanhaa lasipurkkia. Kahdesta oli kannet hukassa, mutta jospa ne vielä jostakin löytys. Emalisen tyttömukin mies löysi myös jostain aitan kätköistä ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

I visited my mother-in-law's "treasure cave" last sunday. I took home four Riihimäki-jars. Two of them were missing their lids but I'm hoping they will show up from somewhere. Porcelain enamel mug was found by husband and it was love at the first sight.

20 kommenttia:

 1. Minullakin parista Riihimäen purkista puuttuu kansi, harmillista! Kait ne ruostuneet ja joku viskannut ne pois tai joitain.

  VastaaPoista
 2. Siis tollanen aarreaitta pitäs olla täälläkin mihin pääsis penkoon. :P

  VastaaPoista
 3. Söde tytsy! Tota salmiakkia katoin kukkakaupassa vähän sillä silmällä mutta sinne jäi. Oli niin vihasen näkönen setä! :D

  VastaaPoista
 4. Vau, tuo keltainen muki on tosi hieno.

  VastaaPoista
 5. Vanhat kotimaiset lasipurkit ovat mahtavia: kauniita ja käyttöäkin löytyy, aina niissä voi jotain säilyttää tai vaikka käyttää kynttilälyhtynä.
  Kansia voisi löytää ehkä kirppareilta, luulisin.
  Kiva ja sangen söpön keltainen muki, emalijutut ovat tosi kivoja!

  VastaaPoista
 6. Hanna: Mää luulen että noihin purkkeihin kyllä kannet löytyy, kun vaan jaksas sitä aittaa kaivella. Siellä on vielä noita purkkeja ja muitakin aarteita vaikka kuinka paljon.

  Pieni Lintu: Voi kuule kun tietäsitkin mitä kaikkea sieltä löytyy. Pitäis melkein tehdä joskus postaus aiheesta. Sitten joskus kun meillä on se iso talo, niin suuntaan "ostoksille" anoppilaan :D

  Rilla: toi salmiakki on ihan tajuttoman hyvää, jos tykkää vähääkään tujummasta.

  Saana: Se on kyllä tosi ihana.

  Pauliinalotta: Luulenpa että ne kannet löytyy vielä sieltä aitasta, kun jaksaa vaan etsiä.
  Mää oon ettiny vanhoja emalisia kulhoja, mutta vielä ei oo tullu oikeen vastaan mitää kivaa. Yhden tattikulhon näin jokiaika sitten kirpparilla, mutta sen on varmasti joku sieltä jo ostanut. Itellä ei tietenkään sillä hetkellä sattunut olemaan sen vertaa, että olisin sen sieltä kotiuttanut.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että on tuollaisia aarreaittoja. Luulisi muuten, että noita lasipurkkien kansia olisi "jossakin" pilvin pimein, kun tuo lasiosa on se rikkoutuva osa...

  VastaaPoista
 8. Ai niin, kun tuossa näkyy tuo kapustapurkki...

  Käsittelitkö peltipurkin pintaa jollain ennen liitutaulimaalilla maalaamista, vai pysyykö se hyvin ihan pinnalle vedeltynä? (Maali jo hankittuna, jee!)

  VastaaPoista
 9. Nämä kuvat ovat upeita!

  Minäkin tykkään noista purkeista - meidän äiti on jemmannut niitä ja olen saanut niitä sitten häneltä.

  VastaaPoista
 10. Nonna: En käsitellyt purkin pintaa mitenkään. Vielä on ainakin maali pysynyt, mutta jos haluaa varmistua, niin kannattaa ehkä vähän kevyesti hioa.

  Kiki: Kiitos! Nuo purkit on kyllä ihania.

  VastaaPoista
 11. Hi, I am Mariela from Puerto Rico and I love your blog, also the porcelain enamel mug is very cute : )

  VastaaPoista
 12. Mulla on tuollasia purkkeja ihan tuhottomasti kotona, kun äidin pappa ollut karhulan lasitehtaalla töissä! Ja tarina kertoo, että kannet kului käytössä, ruostui puhki yms. siksi niitä pelkkiä purkkeja löytyy kirppareilta enemmän kun purkki+kansi yhdistelmiä :)

  VastaaPoista
 13. Ihana muki! Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
 14. Jatkan vielä emalista: Jos Tattikulho on mustavalkoinen, jossa sienien kuvat yläreunassa ja kunto siedettävä, niin kävisin tarkistamassa hinnan (mikäli kulho ei ole jo mennyt). Niitä on aika harvoin myynnissä ja hinnat kovia, Huuto.netissä kulhon koosta ja kunnosta riippuen useammasta kympistä ylöspäin.
  Muutamasta blogista löytyy Tattikulhon kuva, mutta kun en tiedä, onko sopivaa laittaa toisen blogista kuvaosoite, niin kuva löytyy, kun googletat: tattikulho. Huolisin itsekin sellaisen mieluusti! :)
  Emalia löytyy kirppareilta nykyään huonommin, kuin käsittääkseni jokunen vuosi sitten. Myyjät ovat siirtyneet Huuto.nettiin (tai jonnekin muualle), koska varsinkin kotimaiset Finelin emaliastiat ovat suosittuja.
  Kyllä emaliastioita - niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin - voi löytää edelleen kirppareilta. Isompien kaupunkien kirppareilta kohtuuhintaiset häipyvät nopeasti, jos vaan on joskus mahdollisuus katsastaa pienempiä kirppareita, niin voi tehdä löytöjä. Myös kesän eri rompetorit ym. kannattaa vilkaista. Tuli vähän pitkä selostus, emali kun kiinnostaa itseänikin :)

  VastaaPoista
 15. Pauliinalotta: Kyse oli nimenomaan Esteri Tomulan tattikulhosta. Hintaa sillä oli muistaakseni 35€. Epäilenpä että se on mennyt jo :/ Hyväkuntoinen se oli, ainoastaan ihan pieni nirhauma yläreunassa. Tänään käyn tuolla kyseisellä kirpparilla, niin täytyy tarkistaa josko sattus että se vielä siellä hyvällä tuurilla olis.

  VastaaPoista
 16. Hi! I just discovered your blog. I really like it and I like your style.I will defenetly come back!

  VastaaPoista
 17. Ihana tuo keltainen muki! :) Blogisi on muutenkin täynnä ihania inspiroivia kuvia. Tykkään!

  VastaaPoista
 18. What a nice blog! I found you by Mackapär and I will return.
  Bye!

  VastaaPoista
 19. Löysin juuri blogisi ja ilmottaudun lukijaksi. Ihania kuvia ja fiksuja ideoita, i like! =)

  VastaaPoista