maanantai 17. tammikuuta 2011

"Kömmänä" / "the lair"

Nyt on vihdoin viimein saatu miehen "kömmänän" eli parven sisustaminen aloitetuksi. Muutossa kaikki tavarat vain nosteltiin ylös ja sille tielle ne jäi. Useasti oon miehelle sanonut että järjestellä tavaroita ja siivoilla, mutta ei. Eilen sitten otettiin yhdessä tuo homma hoidettavaksi. Muutettiin järjestystäkin vähän, niin nyt näkee katsella uloskin kun istuu koneella. Jostain pitäis matto keksiä, kun roudasin sen Ikean maton ylhäältä makkariin. Mietin että mikä olisi järkevin materiaali ja väri, kun tuonne ylös ei kovin usein jaksa imuria nostella? Lattiat siellä on sellaiset kuvottavan vihreät, niinkuin koko kämpässä ennen ku muutettiin, joten matto saisi peittää aikalailla koko lattiapinnan. Musta ois mun ykkösvaihtoehto värinä tietenki, mutta siinä näkyy kaikki pölyt ja töhnät. Täytyy sanoa, että oon kyllä tosi tyytyväinen tuohon parveen. Se tuo kummasti lisäneliöitä tähän 49neliöön, eikä tarvi katella tietokonetta olo- tai makuuhuoneen nurkassa. Vielä kun joku joskus keksis täydellisen idean miten sais kaikki johdot piilotettua nätisti, jos joku tietää niin infoa heti tännepäin.

Finally I started working with my husbands "lair" a.k.a. our upstairs. When we moved in, we just lifted everything up there and all the stuff have been left that way since. I have told my hubby many times to organize and tidy up but no. Yesterday we decided to do that together. We changed the places of the furniture also so now it is possible to look outside while sitting on the computer. I have to find a carpet there, because I took the old one from there and out it in our bedroom. I was wondering what would be the best colour and material for it since I don't want to carry the vacuum upstairs all the time. The floor there is disgusting and green, like it was in the whole apartment before we moved in, so the carpet should be big enough to cover the whole floor. Black would be my first choise of course but unfortunately it will show all the dust and dirt. I have to say that I am very satisfied with our little upstairs. It brings a lot more space in to our 49 square meters and I don't have to see the computer in the corner of our bed- or livingroom. I wish that one day I would have a perfect idea how to hide all the wires nicely, if someone has an idea, let me hear about it!!

16 kommenttia:

 1. Niitähän on jossaki netissä näkyny myynnissä jotaki elukoita ja munia minkä sisään saa tungettua johdot. Selkeää mutta totta. x-)

  VastaaPoista
 2. Rilla: Mut eikai niihin saa ihan piloon piloon johtoja? Haluaisin ne ihan näkymättömiin :D Ei taida olla mahdollista, ainakaan näin vuokrakämpässä.

  VastaaPoista
 3. Niitä on semmoisia listoja, joilla voi peittää johdot seinää pitkin, listojen päälle tai laittaa vaikka kalusteiden takapuolelle. Olen nähnyt käytösssä, mutten just nyt keksi mistä niitä sais, ehkä joku Bauhausin tapainen Tee Se Itse-kauppa...

  VastaaPoista
 4. Ihanan pelkistettyä. Tosin liian nopeasti nuo työpöydät peittyvät aina kaiken rojun alle :-D

  VastaaPoista
 5. Osta sellaista valkoista kotelolistaa. Niitä saa kaiken kokoisia. Meillä on lautasantennista tulevat karmeat 3 johtoa sellaisen noin 3 cm leveän ja 1.5cm korkean kotelolistan sisällä. Lista menee seinän nurkassa lattiasta kattoon ja kääntyy sitten lattian myötäisesti ja menee lattialistan yläpuolella. Mies taisi ruuvata listan takaosan kiinni seinään ja sit päälle laitetaan se kansiosa ja johdot jää sisälle. Ostettiin jostain tyyliin K-raudasta tai Sarokkaalta. Halvat ja todella huomaamattomat. Vaikka kotelolista on tuonkin kokoinen ja menee nurkassa myös katosta lattiaan ei sitä näe juuri lainkaan. Suosittelen! Sillä voi viedä johtoja pitkänkin matkaa.

  VastaaPoista
 6. Tirli: Mua vähän noissa listoissa epäilyttää just se että ne pitäis liimata tai ruuvata seinään. Ku meillä on kuitenki tää vuokra-asunto nii ei kauheesti viittis seiniä rei'ittää. Mut pitää miettiä ja ehdottaa miehellä.

  VastaaPoista
 7. Se on kyllä ihan totta. Sinänsä ruuveista ei kyllä jää hirveä jälki, mutta pitää nekin peittää varmaan jollain laastilla (vai mitä se valkoinen möhnä on). Noi kotelot on kyllä aika raskaita, mahtaisiko ne pysyä siististi seinän vieressä lattialla ihan itsestäänkin, ilman liimaa tai ruuveja. Toivottavasti keksit jonkun keinon! Mäkin inhoan kiemuraisia johtoja nurkissa.

  VastaaPoista
 8. Otat kyllä ihan mielettömiä kuvia!

  Siihen palloon ei saa johtoja kokonaan piiloon, se vaan lyhentää sitä kivasti. Mistä teidän työpöytä muuten on hankittu? Meillä on hakusessa joku simppeli ratkaisu ja teidän pöytä näyttää kivalta.

  VastaaPoista
 9. Nannas: Toi on hankittua jo neljä vuotta sitten Koti-Ideasta, joten en tiiä enää mistä sais. Onkohan ne Stemmoja nykyää sitte, ku ainaki Y-vieskassa siinä Koti-Idean paikalla on ny Stemma :)

  VastaaPoista
 10. Juuri tuollaisia kotelolistoja minäkin tarkoitin ja niitä voi laittaa myös ihan ohuilla sisustusnauloilla kiinni, joista jää lähes huomaamattomat reiät (paitsi jos on kiviseinä...).
  Toisaalta myös vuokralaisella on oikeus aiheuttaa normaaleja elämisen jälkiä, eli naulojen ja ruuvien reikiä seiniin... =)

  VastaaPoista
 11. En jostain syystä saanut liitettyä tähän linkkiä, mutta Koti & Keittiö blogissa on pari hauskaa vinkkiä johtojen piilottamiseen. Löydät sen kun kirjoitat googleen: Koti & Keittiö johdot piiloon.

  Sittenhän on niitä kökköratkaisuja jossa putken sisään laitetaan kaikki johdot, mutta se voisi toisaalta näyttää hauskaltakin - ehkä vähän teollinen look.

  Ihana työpiste teillä!

  VastaaPoista
 12. Meillä on yksi ikävä taloyhtiön antennijohto piilotettu Bauhausista ostettuun johtolistaan. Lista on kevyt, kapea ja siinä on mukana tarrakiinnytys. Eteisen oven pielessä se on lähes huomaamaton.

  VastaaPoista
 13. Moi!

  Mistä olette hommanneet tuon työpöydän valaisimen? Muistuttaa kovasti Jieldeä, mutta onko se? :)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Valaisin on ihan Ikean mallistosta.

  VastaaPoista
 15. Pakko kysyä mistä sinä Ylivieskan tiedät? :-D

  Terveisin sinne-vahingossa-opiskelemaan-eksynyt

  VastaaPoista
 16. Rokkirusetti: Oon siitä naapuri paikkakunnalta kotoisin :)

  VastaaPoista